Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. február 4., kedd

Előszoba rendszerezése 1. - Kulcstartó

Az otthoni rendszerezési ötleteket az előszobával kezdem, azon belül is a kulcstartóval. Hiszen ez az első, amit a lakásba lépve használunk, majd ahogy beléptünk gyorsan le is akarjuk tenni a kezünkből. Ha nincs a kulcsoknak saját helye, hanem zsebbe, táskába dobjuk a kulcscsomóinkat, akkor bizony elég sokszor előfordul, hogy pont akkor nem találjuk, vagy akkor kell keresgélni, mikor éppen szükség lenne rá.

Éppen ezért szerintem az a legjobb, ha a kulcstartó az ajtó közelében van valahol. Tarthatjuk a kulcsokat fiókban, egy asztalkán kosárban, vagy a falra felakasztva. Lényeg, hogy legyen egy helyük, ahol érkezéskor landolnak, s ahol biztosan megtaláljuk őket induláskor.
Én most a fali kulcstartókról hoztam pár példát Nektek.

1. Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb megoldással kezdem. Adott egy sima fadarab, amit akár egy kirándulás során az erdőben is begyűjthettek, ebbe kell belefúrni néhány kampót, kötni rá egy madzagot, s már mehet is a falra. Nekem nagyon tetszik, szerintem szép, letisztult, egyszerű és természetes megoldás. Bármilyen lakásban jól mutathat!

Forrás: Link
2. A kulcstartót gyakran kombinálják boríték, illetve papír tartóval, ami nagyon jó, ha sokszor jársz a postára levelet feladni. Így este rögtön odakészítheted a leveleket a kulcsok mellé, így induláskor nem fogod otthonhagyni őket.

Ez itt egy mágneses változat:

Vagy az is lehet, hogy a családban mindenkinek külön fakkja van:
Itt van, hogy ez hogy készül: Link
Ennek továbbfejlesztett változata pedig ez a kis virágtartós kulcstartó! Romantikus alkatú embereknek kifejezetten ajánlom! :)
Kép innen
3. Aztán van persze néhány igazán vicces és kreatív megoldás, hogy biztos a helyükre kerüljenek a kulcsok. Én ezeket a saját lakásomban nem tudnám elképzelni, de viccesnek mindenképpen viccesek. :)

A legós megoldás

És a biztonsági öves. :)
4. Visszatérve a klasszikusabb kulcstárolókhoz, ne feledkezzünk meg a szekrényes megoldásról sem! Ez akkor igazán jó, ha nagyon sok kulcsunk van, s rendetlenül nézne ki, ha mindet kiaggatnánk a falra. (Bár azért zárójelben megkérdezném, hogy ha nagyon sok kulcsotok van tudjátok melyik mit nyit? Mert sokszor megmarad egy csomó régi kulcs is, s csak feleslegesen foglalják a helyet. Ha van olyan kulcsod, amit már tényleg évek óta nem használtál, s azt se tudod mire való, akkor szerintem ne őrizgesd tovább feleslegesen, dobd ki őket nyugodtan!)
Ez a szekrényes megoldás egyben fényképtartó is! Belül pedig az akasztók feliratozva vannak, így mindig lehet tudni, hogy hova mi való, s melyik kulcs hiányzik! Nekem tetszik!

5. A végére hagytam még néhány kreatív megoldást is! Kulcstartót könnyen készíthettek saját kezűleg is pl. vászonképből, vagy képkeretből. Ha vászonképből készítitek, akkor lehet úgy, hogy egy üres vászonra festetek valamit, vagy ragasztotok valamilyen szép, modern anyagot, vagy rendeltek egy kisebb méretű vászonképet saját fotótokkal. Az alsó lécbe belefúrjátok az akasztókat, s kész is van.
Kép innen
 

Ha csajos lakásotok van, készíthettek virágos kampókat is a falra, ennek a leírását itt találjátok angolul: Link

A végére hagytam a kedvenceimet a képkeretes kulcstartókat, én valószínűleg ezek közül az egyiket fogom magamnak megcsinálni hamarosan. Itt lehet úgy, hogy a kép alá akasztgatod a kulcsokat, vagy készülhet kép nélkül is úgy, hogy maguk a kulcsok adják a képet! :)

Forrás
Happy end! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments