Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. március 14., péntek

A konyha rendszerezése 1. - Használd a falat!

Nagyon sokan szenvedünk attól, hogy a konyhában kevés a helyünk, sehogy sem férünk el a szekrényekben, hiába szeretnénk elpakolni, egyszerűen nem tudjuk, hogy mit hova tegyünk, a fiókok már így is zsúfolásig vannak.

Ez nem csak a kis konyhákban fordulhat elő, hanem a nagyobbakban is. Bár nagy konyhám még nem volt, de úgy gondolom, hogy egy nagy konyhában megfelelő bútorokkal, s rendszeres selejtezéssel jobban rendet lehet tartani. Én sokat laktam kollégiumban, albérletben, kis garzonban, így most arra az esetre gyűjtöttem néhány ötletet, hogy mit lehet kihozni kevés pénzből, kis helyen.

Mit csináljunk akkor, ha nem tudunk, s nem is akarunk túl sokat költeni a konyhánkra, mert amúgy sem fogunk sokáig ott lakni, viszont valahogy mégis csak rendet kéne tenni a káoszban. Legtöbbször ezeken a helyeken az szokott a legnagyobb baj lenni, hogy nincs elég szekrény, vagy azért mert nincs rá pénz, vagy azért, mert egyáltalán hely sincs. Tipikus ilyen eset a teakonyha. Persze egy kis ötletességgel, kreativitással könnyen orvosolhatjuk a problémák egy részét.

Ma azt szeretném Nektek bemutatni, hogy hogyan tudjátok jobban kihasználni a függőleges felületeket (falakat) polcokkal és akasztókkal.

Megint az IKEA termékekkel kezdem, nem azért mert bármi közöm lenne hozzájuk, hanem azért mert tényleg nagyon praktikus dolgokat lehet náluk találni. Az Ikeában kapható falitárolók (Lásd: ITT ) nagyon jól felhsználhatóak a konyhában (is). Nézzük, hogy miket lehet rájuk felakasztani.:

Itt még több képet is találhatsz
Ez a kép tipikus esete a kis albérleteknek, koliknak, nincs szekrény, ezért a tárolást falra szerelt polcokkal és akasztókkal kell megoldani. Tetszik a fakanalak, s evőeszközök elhelyezése a kis kaspóban, viszont a konyhai papírtörlőt én tuti máshova tenném nehogy véletlen felgyulladjon a konyha. A kések is a falra kerültek egy mágnescsíkra. Íme itt egy hasonló példa:


Még egy hasonló példa
 Itt a nagyobb merőkanalakat, s az edényfogót akasztották a falra, és egy egyszerű polc is került a másik falra. Annak ellenére, hogy itt csak a konyhabútor alja tűnik befejezettnek, mégis barátságos, s rendezett hangulatot nyújt az egész.
Forrás
De akár nagyobb lábasokat is felaggathattok:
Forrás
És itt van még egy két inspiráció: 
Forrás
 

Hogy tetszenek a magok a csatos üvegekben? :) Erről is lesz szó, majd a következő részben! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments