Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. április 14., hétfő

Így készül a húsvéti sonka

Ha még sosem főztél sonkát, de indén húsvétkor szeretnél Te is finom főtt sonkát tenni az asztalra, akkor jó helyen jársz! Íme így készül a finom húsvéti sonka:

Forrás: femina.hu
1. Először meg kell alaposan mosni a sonkát, esetleg lekapirgálni a koszos felületeket.Ezután a sonkát tedd bele a főzőedénybe és önts rá annyi hideg vizet, ami teljesen ellepi. Így, hideg vízben áztasd 1 órát, hogy a tartósítószerek, sók kioldódjanak.

2. Egy óra múlva, mikor kiázott a sonkád, öntsd le róla az összes vizet, majd önts rá újabb hideg vizet. Ezt a vizet fel kell forralni, s mikor felforrt, le kell venni kis lángra, s kis lángon kell tovább főzni a húst. Fontos, hogy a víz ne bugyborékoljon, hanem csak kicsit gyöngyözzön a teteje. Akkor jó, ha nem nagyon fő le róla a víz. Nekem elég kicsi edényem van, így azért még kis lángon is lefő róla a víz, ilyenkor vizforralóban forralok vizet, s azzal pótlom. Hideg vízzel tilos pótolni!
A sonka mellé én még tettem 8 db egész borsot, s egy kis fej vöröshagymát, egészben. 2-3 óráig kell főzni a sonkát.



3. 2-3 óra múlva, mikor megfőtt a sonkád, vedd le a tűzről, s a saját főzővizében hagyd kihűlni. Ezután kiveheted a vízből, s beteheted a hűtőbe lehűteni.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments