Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. június 12., csütörtök

A modern teakonyha

Egy lakást berendezni akkor igazán nehéz, ha a lakás nagyon kicsi, s emiatt minden négyzetcentimétert maximálisan ki kell használni. Különösen igaz ez a konyhák esetében. Nagyon sok olyan lakás van Magyarországon, ahol nagyon kicsi a konyha, vagy egyáltalán nincs is konyha, csak egy kis ún. teakonyha rész. Ami többnyire egy kis mélyedést takar a falban.

Most azoknak szeretnék picit segíteni, akik a kis teakonyhájukat szeretnék rendbeszedni, használhatóvá varázsolni.

Íme néhány jó külföldi teakonyha példa:

A legkisebbel fogom kezdeni, s szép sorban haladunk majd egy kicsit nagyobbak fele.
Lehet venni úgynevezett minikonyhát, vagy más néven kompakt konyhát, ahol a mosogató, hűtő és két főzőlap egybe van építve.
Legkisebb
Kép forrása
Ez kis helyen nagyon hasznos tud lenni, bár az nem túl jó, hogy a hűtő felett melegítünk.

Mutatok Nektek 2 példát, hogy a kis teakonyha részt hogyan lehet egy kicsit hangulatosabbá tenni, ha egy irodában, kollégiumi szobában, vagy kis albérletben van.
Ez egy spanyol példa, nekem nagyon tetszik a színvilága :)
Ez pedig egy modern példa innen
 (Erről a másodikról még több képet megnézhettek a kép alatti linkre kattintva.)

Itt egy nagyon jó példa arra, hogy 2 szekrénnyi helyre hogyan lehet beszorítani a fontos funkciókat: Van hűtő, tűzhely, kis mosogatógép, páraelszívó és mikro is! Ügyes megoldás! Figyeljétek meg, hogy mennyit jelent, hogy a szekrény plafonig van építve, s milyen sokat jelentenek a kis helyi világítások az amúgy sötét sarokban!
Kép innen
Itt van még egy jó példa, ezt nyaralókban, kis faházakban tudom elképzelni:
Kép forrása
És a végére jöjjön még két "nagyobb" teakonyha. Ezek még mindig picik, de a sarok elrendezés miatt egy kicsit több hellyel gazdálkodhattak a tervezők. Ezeknél a példáknál még a mosógép is a konyhába került, valószínűleg a jobb helykihasználás miatt.


Remélem tetszett a képes összefoglaló, s kaptatok 1-2 ötletet a saját konyhátokhoz! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments