Íme a recept képekkel, lépésről lépésre, hogy még a kezdő szakácsok is meg tudják sütni! Ne ijedjetek meg tőle, nagyon egyszerű elkészíteni, pillanatok alatt kész van!
Hozzávalók:
4 dl tej,
6 db tojás,
7 dkg cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
25 dkg liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
kis porcukor
kis vaj
karamellöntet
Elkészítés:
A tejet egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, s
kézi habverővel finoman egyenletesre elkeverjük úgy, hogy ne habosítsuk
nagyon fel. A lisztbe belekeverjük a fél csomag sütőport és a sót, majd a
lisztet beleszitáljuk a tojásos tejbe. Közben a masszát a habverővel
gyors mozdulatokkal folyamatosan kavargatjuk, hogy csomómentes maradjon.
A tojásfehérjéből, a cukorból és a vaníliás cukorból kemény habot
verünk, a habot lazán a tésztához keverjük. Nem kell sokat kevergetni,
nehogy nagyon összetörjön a hab, inkább csak lazán néhányat keverni
rajta, hogy nagyjából homogén legyen a massza. Nem baj, ha nem teljesen
homogén.
Egy serpenyőben egy kis vajat és egy kis karamellszószt olvasztunk, s
gyors mozdulatokkal megforgatunk benne 1-2 adagnyi süteménytésztát. Aki
szereti, most tehet hozzá mazsolát magának. Vigyázni kell, hogy ne
legyen nagyon sok a vaj és a karamell, mert elveheti a császármorzsa
ízét! A kész császármorzsát tányérra tesszük, porcukorral hintve és
szilvareszterrel/szilvalekvárral tálaljuk! Jó étvágyat!
Jó étvágyat! :)
A receptet itt is megtaláljátok: http://www.nosalty.hu/recept/osztrak-csaszarmorzsa-leia-konyhajabol
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése