Recent Posts

About Me
Munere veritus fierent cu sed, congue altera mea te, ex clita eripuit evertitur duo. Legendos tractatos honestatis ad mel. Legendos tractatos honestatis ad mel. , click here →

2014. január 17., péntek

10 ötlet kis lakásba

Sokszor a kis lakások berendezését még jobban meg kell tervezni, mint a nagyokét, hiszen a kis terekbe hiába vennénk meg az alapvető bútorokat, egyszerűen nem fér el, vagy nem lehet őket rendeltetésszerűen használni. Erre a problámára hoztam most pár okos ötletet, amit akár otthon Ti is megvalósíthattok, ha asztalossal egyedi bútort készíttettek.


1.) Kis lakásoknál alapvető szempont, hogy minden helyet maximálisan kihasználjunk, ne maradjanak üres falfelületek, mert akkor a cuccok és dobozok csak a padlón fognak gyűlni. Erre a helykihasználásra egy jó példa ez az írósztal. Figyeljétek meg, hogy a gipszkarton fallal milyen ügyesen leválasztották a térből a dolgozó részt, a felette lévő teret pedig beépített szekrényként használják ki. Ez sok füzetet, könyvet, ruhát el tud nyelni, a gipszkarton fal oldalát pedig szintén lehet akasztónak, vagy egyszerű dekorációnak használni.
Forrás
2.) Kis lakásban a legegyszerűbb megoldás a felhajtható asztal, ezt biztos sokan ismeritek már, de fontosnak tartottam megemlíteni, mert sokszor nem jut eszünkbe ez a nagyon egyszerű megoldás!
Forrás

3.) Ha nincs helyed az étkezőasztalnak, konyhaszekrénybe rejthető kis kihúzható asztalt csináltathatsz magadnak.

4.) Kihúzható asztalra itt van még egy variáció, itt a székek is kihúzhatóak és elpakolhatóak. Persze ebben az esetben figyeljetek arra, hogy elég erős legyen a szék, hogy elbírja a ráülő embereket.

5.) Ugyanezt alkalmazhatjuk az ágyunknál. Az ágyat kissé megemelve nagyon sok pakolóhelyhez juthattok, ezzel a kihúzható polccal pedig az éjjeliszekrény is megoldott.





6.) A konyhabútor megtervezésével nagyon sok helyet nyerhettek. Ez a konyha jó példa arra, hogy hogyan lehet a szekrényt maximálisan kihasználni.
Forrás
7.) Ez pedig egy kompakt konyha, amit padlóként is használnak! 
Forrás
8.) Még egy konyhai megoldás. A vágódeszka és a kuka egymás felett van, így a szemetet azonnal a kukába lehet dobni, anélkül, hogy az egész konyhát összekoszolnánk!

9.) Az ágy melletti éjjeliszekrény is könnyen pulttá alakítható. Kifejezetten ajánlom azoknak, akik szeretnek ágyban reggelizni! :) 
10.) És utoljára itt egy fürdőszobai megoldás. Íme, így lehet egy kis lakás fürdőszobabútora stílusos:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Popular

Recent

Comments